Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🔥 543 terrasverwarmers in 🏬 8 webshops

Gasheaters

Alles over terrasverwarming op gas

De eerste overweging die u maakt bij de aanschaf van een terrasverwarmer is aan welke verwarmingstechniek u de voorkeur geeft: elektrische terrasverwarming of gas-terrasverwarming. Op deze pagina vindt u alle informatie over gas-terrasverwarming en komt u meer te weten over de voor- en nadelen van een gas-terrasheater.

Welke soort terrasverwarming kies ik?

Elektrisch

Elektrische terrasverwarmers werken allemaal in een zekere mate op basis van infraroodstraling; een natuurlijke vorm van straling die er bijvoorbeeld voor zorgt dat wij bij zonlicht een warmtegevoel ervaren. Binnen deze categorie zijn er vele variaties en sterktes mogelijk. Zo wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten verwarmingselementen en verschilt het type infraroodstraling per verwarmingselement. Hoewel de gas-terrasverwarmers steeds energiezuiniger worden en meestal een zeer hoog vermogen hebben, is elektrische terrasverwarming in de regel zuiniger en vooral efficiënter dan verwarming op basis van brandstof. Lees meer op de pagina over infrarood terrasverwarming.

Gas

Voor een heater of terrasverwarmer op gas heeft u vanzelfsprekend geen stroomaansluiting nodig, maar dient u wel eens in de zoveel tijd de gasfles te vervangen. Een gas heater verwarmt enkel de lucht en voelt daarom van dichtbij heerlijk warm aan. Wel is verwarming door middel van een terrasverwarmer op gas een stuk windgevoeliger dan elektrische verwarming. Vrijwel alle gasheaters in ons assortiment werken op propaan. Propaan verbrandt efficiënter dan butaan en is daardoor beter voor het milieu. Er bestaat echter ook aardgas-terrasverwarming. Een heater op aardgas kan worden aangesloten op de aardgasleiding. Het is aan te raden om dit alleen door een bevoegde monteur te laten doen. Let er bij de aanschaf van een terrasheater op aardgas op voor welk land de heater geschikt is. Er zit namelijk verschil tussen de verschillende soorten aardgas. In Nederland wordt aardgas L geleverd en in België aardgas H/L.

Ons assortiment gas-terrasverwarmers

Een groot deel van onze gas-terrasheaters zijn patio-heaters. Een patio-heater is een staande terrasverwarmer met een stevige basis. Dit type terrasheater verwarmt niet alleen uw terras, maar is daarnaast een stijlvolle toevoeging aan iedere terrasinrichting. Bij een patioheater kan de brander zicht bevinden in de schacht of vlak onder de afdekkap aan de bovenkant. Een andere vorm van gas-terrasverwarming is de flame-heater. Flame-heaters zijn doorgaans zeer windgevoelig en minder geschikt voor effectieve verwarming, maar met een flameheater haalt u wel een echte blikvanger in huis. De indrukwekkende vlam zal een sfeervolle aanblik bieden op uw terras, zeker in de avonduren.

terrasverwarmer-expert.nl
Logo